services

- hard & software

Alvore Sphinx computers levert alle gangbare kwaliteitsmerken hard- en software, als HP, Compaq, IBM, Microsoft, Asus,Epson,Logitech etc. Wij zijn merkonafhankelijk waardoor u altijd objectief advies van ons krijgt. Ook bouwen wij in voorkomende gevallen zelf servers en PC's op maat, bijvoorbeeld wanneer niet-standaard specificaties zijn vereist. Het woud aan softwarelicenties is vaak een ondoorzichtig geheel. Ook hierinadviseert Sphinx waardoor vaak grote besparingen mogelijk zijn. Neem voor meer informatie hierover contact met ons opns uw computer (hardware) gerepareerd wordt, stellen wij eerst een diagnose. De diagnosekosten hiervoor bedragen € 35,- incl btw. Laptops & Apple € 45,-  Mocht er na de gestelde diagnose tot reparatie  worden overgegaan, dan worden de diagnosekosten tegen het uurtarief verrekend.  in sommige gevallen is diagnose niet mogelijk (bv waterschade) dan wordt het apparaat direct gerepareed.

 

- TECHNISCHE BINNEN/BUITENDIENST

Sphinx computers heeft een uitgebreide eigen moderne technische binnendienst waar wekelijks gemiddeld zo'n 30 reparaties worden uitgevoerd. Naast de reparatie van computers worden er ook nieuwe systemen geassembleerd. In onze technische binnendienst kunnen wij bijna alle denkbare reparaties aan uw systeem uitvoeren en of begeleiden. Waar kunt u dan bijvoorbeeld aan denken

- upgraden van uw PC& oplossen van software storingen.

-installatie van Windows, Antivirus of office

-een virus van de PC verwijderen

-verloren data terughalen na crash of virus - ADSL of Kabel internet

- Draadloss netwerk......etc

Komt uw PC bij ons vandaan dan hebben we meestal vervangende onderdelen op voorraad. Ook "Niet"-Sphinx" computers zijn welkom, wel kan het dan zijn dat vervangende delen besteld moeten worden.Sphinx computers heeft naast haar eigen technische binnendienst ook een eigen buitendienst. Mocht u thuis of op de zaak een probleem hebben dan komen wij graag bij u langs om het problemen op te lossen. Tevens kunt u ons ook inschakelen voor zaken als het installeren van hard- en of software. Voor een afspraak kunt u vrijblijvendcontact met ons opnemen.

Data overzetten / kopieren, Heeft u een nieuwe PC of Mac gekocht en u wilt al uw oude data overzetten naar uw nieuwe Computer? Wij zorgen ervoor dat u al uw gegevens op uw nieuwe computer kunt blijven gebruiken. Ook kunnen wij voor zover de nieuwe computer het ondersteund, instellingen die u op uw oude computer had overzetten. Data Verwijderen Het gewoon verwijderen en formateren van de harde schijf is niet voldoende uit een veiligheidsoogpunt. Bij het simpel verwijderen zal men alleen maar de directory referenties van de betreffende bestanden wissen. Windows zal deze bestanden niet meer kunnen vinden aangezien alle shortcuts verdwenen zijn. De verwijderde bestanden zijn desallniettemin nog op de harde schijf en via data recovery software kan men gemakkelijk de gewiste bestanden herstellen. Helaas geldt dit ook bij het formateren. Bij het formateren gaat de methodiek een stapje verder doordat bij het formateren de zogenaamde bestandstabellen worden gewist, toch worden uiteindelijk de bestanden op de harde schijf niet gewist. Men kan nog altijd de bestanden herstellen. Een harde schijf wissen en deze echt schoonmaken is niet zo makkelijk als men zou denken. · Apple · Microsoft · iOS (iPhone en iPad) · Android · BlackBerry · Symbian · Windows Mobile

op locatie (Buitendienst)

Reparaties op locatie voor particulieren geschieden tegen een starttarief van €60,- incl, btw. (incl reiskosten binnen 10km)voor het eerst 30 minuten,vervolgens wordt er per gewerkt kwartier gefactureerd.