Data recovery

De harde schijf is gecrasht, of per ongeluk bestanden gewist? Geen paniek, de kans is groot dat Sphinx uw bestanden terug kan halen. Wanneer u per abuis bestanden heb gewist, is het raadzaam om uw computer zo snel mogelijk uit te schakelen en ook niet meer te gebruiken totdat de gewiste bestanden zijn teruggehaald.

Uw bestanden staan nu nog steeds op uw harde schijf, ze zijn alleen niet meer op de normale manier te benaderen. Uw computer is zelfs in ruststand continu aan het schrijven en verplaatsen, waardoor de kans bestaat dat het door u gewiste bestand wordt overschreven of onherstelbaar wordt aangetast. Wanneer uw (externe-) of harde schijf is gecrasht, is het ook heel goed mogelijk dat wij uw bestanden kunnen recoveren.

In het uiterste geval wanneer dit niet mogelijk is, zullen wij dit met u bespreken. Ook nu zijn er nog steeds mogelijkheden om uw bestanden te redden, alleen zou de schijf nu moeten worden verzonden naar een externe partij die in het bezit is van een clean room.

Ook dit kunnen wij uiteraard voor u regelen. Mocht u hiertoe overgaan, krijgt u vooraf een zo correct mogelijke prijsopgave. Doordat dit laatste een nogal prijzige oplossing is, raden wij u aan om tijdig een back-up te maken op een andere informatiedrager. Mocht u hierover nog vragen hebben of ons advies nodig hebben, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.